Operafeest met koor en orkest!

zondag 2 september 2018 - 11u00
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Giancarlo Andretta, dirigent

• Gioacchino Rossini - Ouverture La gazza ladra
  • Giuseppe Verdi - Koor van de Zigeunerinnen uit La Traviata
  • Giuseppe Verdi - Soldatenkoor uit Il Trovatore
  • Pietro Mascagni - Intermezzo uit Cavalleria Rusticana
  • Giuseppe Verdi - Zigeunerkoor uit Il Trovatore
  • Giuseppe Verdi - Ouverture Nabucco
  • Giuseppe Verdi - Slavenkoor uit Nabucco
  • Giuseppe Verdi - Patria oppressa uit Macbeth
  • Vincenzo Bellini - Ouverture Norma
  • Giacomo Puccini - Zoemkoor uit Madama Butterfly
  • Giuseppe Verdi - Triomfmars uit Aida
- AVROTROS Radio

Nieuw seizoen Het Zondagochtend Concert

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor openen het nieuwe seizoen van Het Zondagochtend Concert met geliefde koorwerken en ouvertures uit de Italiaanse operageschiedenis. Rossini, Puccini, Bellini en meer: luisterrijk, feestelijk en roerend.

Operakoren

Denkt u aan operakoren, dan ontkomt u niet aan de meesterwerken van Giuseppe Verdi. Wat zouden La traviata en Macbeth zijn zonder indrukwekkende koorstukken? Giancarlo Andretta leidt het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor in de mooiste koren. Van het slavenkoor uit Nabucco tot het soldatenkoor uit Il trovatore. Verdi laat in zijn magistrale Aida zigeuners de toekomst voorspellen. En die ziet er glorieus uit! Met een triomfmars wordt de toon gezet voor een nieuw seizoen Het Zondagochtend Concert.

Voor dit concert zijn kaarten los te bestellen of als onderdeel van een voordelig abonnement. Lees hier meer over de serie Het Zondagochtend Concert.

Het Zondagochtend Concert wordt rechtstreeks uitgezonden door AVROTROS op NPO Radio 4.