De brochures van onze concertseries

brochures2016-2017

AVROTROS Vrijdagconcert

Unieke producties van Radio Filharmonisch Orkest en Groot OmroepkoorAVROTROS Vrijdagconcert 2016-17

Het AVROTROS Vrijdagconcert presenteert u ook in het concertseizoen 2016-2017 iedere vrijdag een feestelijk begin van het weekeinde, rechtstreeks vanuit TivoliVredenburg. Met unieke producties van het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, rechtstreeks op NPO Radio 4 te beluisteren. Het Groot Omroepkoor presenteert twee a capella-concerten met onder meer het Requiem van Duruflé, een programma met romantische Duitse koorwerken, en een passie van Wolfgang Rihm. Het Radio Filharmonisch Orkest schittert in Mahler, Schumann, Skrjabin en Strauss onder leiding van dirigenten als Markus Stenz (chef-dirigent), Vasily Petrenko, Alexander Vedernikov en Edo de Waart.

Bach, Beethoven, nieuw en Nederlands repertoire

In het AVROTROS Vrijdagconcert treden ook regelmatig gastorkesten op: zo brengt het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman ons in kerststemming met Bach en laat het Orkest van de Achttiende Eeuw samen met Cappella Amsterdam Beethovens machtige Missa solemnis horen. Voor nieuw en Nederlands repertoire is een bijzondere plaats ingeruimd met dertien Nederlandse werken, waaronder drie wereldpremières met onder meer het nieuwe oratorium Atlantis van Robin de Raaff en nieuwe werken van JacobTV en Daan Manneke. Begin december beleeft het nieuwe Altvioolconcert van Sir James MacMillan zijn Nederlandse première. En natuurlijk verwelkomt de serie AVROTROS Vrijdagconcert gerenommeerde solisten zoals de pianisten Ronald Brautigam, Louis Lortie en Arthur & Lucas Jussen, de violisten Simone Lamsma en Thomas Zehetmair en cellist Jean-Guihen Queyras.

> bekijk de brochure (pdf)

bekijk het volledige seizoen en bestel uw kaarten

NTR ZaterdagMatinee

John Adams, Amerikaanse muziek en wereldfaamNTR ZaterdagMatinee 2016-17

“Zoiets vind je nergens ter wereld!”, schreef de Frankfurter Allgemeine Zeitung enthousiast over de NTR ZaterdagMatinee. Het seizoen 2016-2017 omvat 31 concerten en is voor een aanzienlijk deel gewijd aan het centrale thema ‘The world according to Adams’. John Adams wordt 70 in 2017, en u kunt zes maal genieten van grote en/of nieuwe composities van zijn hand. En er klinkt nog veel meer Amerikaanse muziek: van Gershwin tot Whitacre, van Reich tot Zappa (én de House of Cards Symphony van Jeff Beal!).

Befaamde ensembles, dirigenten en solisten

Niet alleen het vertrouwde Groot Omroepkoor en Radio Filharmonisch Orkest, maar ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Hespèrion XXI, Ensemble intercontemporain, Concerto Köln en het Koninklijk Concertgebouworkest maken hun opwachting. En wat dacht u van solisten en dirigenten van wereldfaam als Simone Lamsma, Leila Josefowicz, Hélène Grimaud, Kristian Bezuidenhout, Sir John Eliot Gardiner, Yannick Nézet-Séguin, Vladimir Jurowski, Christoph Eschenbach, Markus Stenz, René Jacobs en Valery Gergiev?

> bekijk de brochure

> bestel uw serie(s) op de site van het Concertgebouw!

Het Zondagochtend Concert

Het ideale weekenduitstapjeZOC 2016-17

Het Zondagochtend Concert: Muziek uit vele eeuwen en windstreken, die inspireert en vrolijk maakt. De serie van AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouw is iedere zondag live te horen op NPO Radio 4. De basis van de concertserie wordt gevormd door de twee ensembles van de Stichting Omroep Muziek: het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Dit seizoen geven koor en orkest uitvoeringen van onder andere Faurés Requiem, Schuberts Vijfde mis en Schumanns Manfred. Het seizoen 2016/2017 wordt afgetrapt door het Orkest van het Oosten, dat nog even nazomert met Mendelssohns ‘Italiaanse’ symfonie. Een mooi begin van een reeks orkesten van wereldklasse. In de Grote Zaal hoort u onder meer het Bergen Filharmonisch Orkest, De Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen/deFilharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Kölner Akademie en het Concertgebouw Kamerorkest.

Intieme recitals en topsolisten

In de Kleine Zaal zit u oog in oog met ensembles als Calefax en het Signum Quartett.
 Maar er zijn ook intieme recitals van onder anderen Henk Neven, Harriet Krijgh, Elisabeth Leonskaja en de broers Jussen. Het Zondagochtend Concert verwelkomt topsolisten als Jean-Guihen Queyras, Simone Lamsma en Martin Fröst. Daarnaast kiezen pianisten als Ronald Brautigam, Dejan Lazić, Joseph Moog en Stefan Vladar de mooiste concerten voor hun instrument.

> bekijk de brochure

> bekijk het volledige seizoen en bestel uw kaarten