Geschiedenis Groot Omroepkoor

In het seizoen 2010-2011 bestond het Groot Omroepkoor 65 jaar. Dat was aanleiding om de geschiedenis van het koor verder in kaart te brengen met behulp van stukken uit het archief van het koor, met behulp van het boek dat Madelon Michel (oud-zangeres van het Groot Omroepkoor) ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het koor heeft gemaakt, en stukken die wij hebben verworven uit de nalatenschap van een oud-zanger.

Hieronder vindt u links naar de verschillende hoofdstukken van onze geschiedschrijving. Deze is (nog) niet op alle punten volledig. Als u de hiaten in ons archief - zoals ontbrekende namen bij foto’s, informatie over datum en locatie van evenementen e.d. - kunt opvullen, zou dat door ons zeer op prijs worden gesteld! Ook houden we ons aanbevolen voor aanvullende documenten en foto’s. We hopen dat vooral gepensioneerde koorleden, familie van koorleden en omroepmedewerkers hun kasten en plakboeken nog eens willen doorzoeken op bruikbaar materiaal.

U kunt uw aanvullingen mailen naar ria.raven@omroepmuziek.nl of per post sturen naar het Groot Omroepkoor t.a.v. Ria Raven, Postbus 125, 1200 AC Hilversum.
Bij voorbaat dank.

Lees hier een beknopte biografie van het Groot Omroepkoor.

Historie Groot Omroepkoor

- Deel 1

- Deel 2: het eerste archiefstuk

- Deel 3: de oorlog

- Deel 4: herrijzend Nederland

- Deel 5: de eerste recensie

- Deel 6: what's new

De geschiedschrijving wordt zo spoedig mogelijk aangevuld met de resterende delen.