Mozart in het ziekenhuis

Op uitnodiging van het televisieprogramma De Tiende van Tijl, vormde het Groot Omroepkoor enige tijd geleden een zingende slinger door het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Het koor zong daar Ave verum corpus van Mozart onder leiding van Gijs Leenaars.

Het televisiefragment is als één van de fragmenten met de meeste stemmen gekozen voor de compilatie van De Tiende van Tijl. Tijl Beckand neemt u hierin mee langs de favoriete momenten uit de eerste drie seizoenen van het programma, gekozen door het publiek. Het Groot Omroepkoor zorgde voor een ontroerende productie, kijk zelf maar:

Klaar voor het tweede voorproefje van de compilatie-uitzending van donderdag?Eén van de fragmenten met de meeste stemmen was het bijzondere optreden van het Groot Omroepkoor o.l.v. Gijs Leenaars, in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Slingerend door het gebouw zongen ze 'Ave verum corpus' van Wolfgang Amadeus Mozart. Kijk mee!De compilatie-uitzending zie je donderdag 7 mei om 20.25 uur op NPO 2.

Posted by De Tiende van Tijl on dinsdag 5 mei 2015

Niet zomaar een dag uit het leven van...

Bij zo'n evenement komt meer kijken dan je waarschijnlijk zult vermoeden. Groot Omroepkoor-alt Pierrette de Zwaan tekende haar belevenissen op, van de vroege ochtend tot de laatste snik.

'We repeteren eerst wat onder leiding van Gijs Leenaars en nee, ook vandaag mogen we weer niet vals zingen. Hij krijgt het gedaan dat we in een kwartier een intiem, onschuldig geluid produceren...'  > Lees het hele verhaal