Nieuwe seizoen in de startblokken

De NPO Radio 4-concertseries 17-18 gaan 10 september van start met een sprankelende uitvoering van Mozarts Vijfde Vioolconcert door Noa Wildschut en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Leonardo García Alarcón. Benieuwd wat het nieuwe concertseizoen nog meer in petto heeft? Lees hieronder verder. Met een abonnement bent u verzekerd van een plaats, live in de concertzaal! Ook in het nieuwe seizoen kunt u onze concerten twee of drie keer per week beluisteren op NPO Radio 4.

AVROTROS Vrijdagconcert

Het AVROTROS Vrijdagconcert  is in het concertseizoen 2017-2018 geïnspireerd door de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein (1918-1990): dirigent, componist, muziekpedagoog en wereldburger. Bernsteins bevlogen persoonlijkheid, buitengewone muzikale kwaliteiten en zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe wegen passen uitstekend bij het profiel van het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, de hoofdrolspelers in het AVROTROS Vrijdagconcert. Als componist wordt Bernstein geëerd met uitvoeringen van onder meer de White House Cantata, West Side Story, de Tweede symfonie ‘The Age of Anxiety’ en de Eerste symfonie ‘Jeremiah’. Dit laatste werk gaat onder leiding van Edo de Waart, eredirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en in de jaren zestig Bernsteins assistent bij het New York Philharmonic.

Dit seizoen staan veel Nederlandse werken en premières op het programma, waaronder een nieuw concert voor orgel en orkest van Mayke Nas, componist des Vaderlands, Rude Circles voor koor en orkest van Rob Zuidam en Étoile de la mer voor koor en orkest van Marijn Simons.

> bekijk het volledige seizoen en bestel uw kaarten

NTR ZaterdagMatinee

Dit seizoen staat het thema Muziek 3.0 centraal: hoe op vele manieren muziek vaak geen eindpunt is, maar juist de aanzet tot iets nieuws vormt. Denk aan bewerkingen, (stijl)citaten, muzikale reacties… Drie Nederlandse componisten hebben we gevraagd een companion piece te schrijven bij achtereenvolgens Bruckners Achtste symfonie, Stravinsky’s Petroesjka en de Vespers van Rachmaninov. Het zijn drie van de bijna twintig nieuwe (opdracht)werken.

Verder? Jaap van Zweden dirigeert Hertog Blauwbaards burcht en een nieuwe eenakter van Willem Jeths. Vasily Petrenko keert terug met De gouden haan van Rimski-Korsakov. Markus Stenz brengt Elektra van Strauss. Wat dacht u van Verdi’s Requiem met Edo de Waart, Ein deutsches Requiem met Bernard Haitink? Grote werken, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onze eigen radio-ensembles van wereldklasse.

Andere wereldnamen die voor u gaan optreden zijn het Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam en Andrea Marcon, Britten Sinfonia en Thomas Adès, maar ook Osmo Vänskä, Stanislav Kochanovsky en Valery Gergiev, Julia Lezhneva en Viktoria Mullova.

> bekijk het volledige seizoen en bestel uw kaarten

Het Zondagochtend Concert

Het Zondagochtend Concert:de serie van AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouw. De basis van de concertserie wordt gevormd door de twee ensembles van de Stichting Omroep Muziek: het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Het Zondagochtend Concert is een serie concerten met toegankelijke muziek, live te horen op NPO Radio 4 rechtstreeks om 11.00 uur vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Met uw concertkaartje kunt u óók naar SPIEGELZAAL, het voorprogramma (10.00-10.50 uur) met korte live optredens.

> bekijk het volledige seizoen en bestel uw kaarten