GEANNULEERD i.v.m. Coronavirus

GEANNULEERD i.v.m. Coronavirus
-
Mahlers Derde met het Koninklijk Concertgebouworkest
zondag 10 mei 2020 - 20u30
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Dames van het Groot Omroepkoor
Myung-whun Chung, dirigent
  • Koninklijk Concertgebouworkest, orkest
  • Peter Dijkstra, koordirigent
  • Nationaal Kinderkoor
  • Gerhild Romberger, alt

Programma

Programma

  • Gustav Mahler - Derde symfonie
Stichting Omroep Muziek

Tijdens de derde avond van het Mahler Festival speelt het Koninklijk Concertgebouworkest Mahlers Derde symfonie : een liefdesverklaring aan de natuur en het universum.

 

Mahler en het Koninklijk Concertgebouworkest

In 1903 dirigeerde Gustav Mahler voor het eerst het Koninklijk Concertgebouworkest. Op de lessenaars stond zijn Derde symfonie. Hij was lyrisch over orkest, koren en publiek. ‘De muziekcultuur in dit land is verbijsterend! Zoals deze mensen kunnen luisteren.’

Naast het Groot Omroepkoor, dirigent Myung-Whun Chung en het Nationaal Kinderkoor hoort u vandaag mezzosopraan Gerhild Romberger. Een echte Mahlerspecialiste, die zijn werk vergelijkt met 'boter, chocolade en slagroom' – waar genot.


Mahlers Derde symfonie

Aanvankelijk gaf Mahler zijn Derde symfonie een programma mee: een zomerochtenddroom. In de zes delen liet hij dieren, bloemen en engelen aan het woord. Later verwijderde hij al deze titels, maar de Derde bleef een liefdesverklaring aan de natuur en het universum.


Mahler Festival

Van 8 tot en met 17 mei 2020 organiseert Het Concertgebouw voor de derde keer een groots Mahler Festival. Na Mahler Feesten in 1920 en 1995, klinken nu opnieuw alle symfonieën van Mahler in de Grote Zaal. In 2020 worden deze uitgevoerd door onder andere vier internationale toporkesten die ooit nog door Gustav Mahler zelf werden gedirigeerd: de New York Philharmonic, de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Meer informatie over het Mahler Festival


Live stream van dit concert is te volgen in het Mahler Paviljoen op het Museumplein.

Live webcast via NPO 2 Extra - live uitzending op NPO Radio 4

 

Deel dit artikel