Groot Omroepkoor in Het Concertgebouw (2015) (foto: Hans van der Woerd)

Karina Canellakis dirigeert Stravinsky’s Petroesjka

• Leonard Bernstein Chichester Psalms
  • Igor Stravinsky Petroesjka

Karina Canellakis wordt door de Volkskrant geprezen om haar 'gevoel voor kleur'. Dat komt goed van pas in Stravinsky's kleurrijke sprookjesballet Petroesjka, dat ook zonder dansers betoverende beelden oproept. Het Groot Omroepkoor treedt op de voorgrond in Leonard Bernsteins meeslepende Chichester Psalms.

Karina Canellakis
De Amerikaanse dirigent Karina Canellakis wordt geprezen om haar 'opwindende diepgang', haar muzikale intuïtie en haar 'gevoel voor kleur' (de Volkskrant). Sinds zij in 2019 aantrad als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, stuwen dirigent en orkest elkaar tot grote hoogte. Zij tekende dan ook recent bij voor een een nieuwe reeks seizoenen als chef-dirigent bij het orkest.

Stravinsky's Petroesjka
Petroesjka is een van de meest geliefde balletten van Igor Stravinsky. Het sprookje vol tovenarij en magische figuren, is een moderne klassieker. De melodieën zijn prachtig en intrigerend, het werk barst van de ritmische kracht. Het werd een van Stravinsky's grote successen. Leonard Bernstein staat sinds Bradley Coopers film Maestro weer helemaal in de spotlight. In zijn Chichester Psalms krijgt zijn emotionele extravagantie een religieuze diepgang. Het grootschalige koorwerk is ritmisch meeslepend en melodisch enorm pakkend.

Datum:

Berlioz: Symphonie fantastique

zaterdag 30 november 2024

Trouw aan de romantiek: Catalani’s Loreley

Volg ons op social media