Groot Omroepkoor in Het Concertgebouw (2015) (foto: Hans van der Woerd)

Weihnachts-Oratorium Nederlandse Bachvereniging

• Jaap van Zweden dirigeert Fidelio
  • Thomas Atkins
  • Robert Holl

Op eerste kerstdag van het jaar 1734 zit een grote menigte kerkgangers samengepakt in de Thomaskirche in Leipzig. Er staat iets bijzonders op het programma. Cantor Bach heeft een grootschalig werk ingestudeerd dat verspreid over meerdere dagen zal worden uitgevoerd: het Weihnachts-Oratorium. Indrukwekkende paukenslagen galmen door de ruimte. Fluiten en hobo’s vallen in, gevolgd door schetterende trompetten en wervelende strijkers. De Nederlandse Bachvereniging brengt deze jubelstemming over de geboorte van Jezus naar de luisteraars van het Vrijdagconcert. Voor extra kerstsfeer zorgen stralende werken van Bachs tijdgenoot Gottfried Heinrich Stölzel en zijn grote voorbeeld uit Lübeck, Dietrich Buxtehude.

Datum:
dinsdag 18 juni 2024
Tijd:
Pauze:
Locatie:
Grote Zaal

Uitvoerenden

Volg ons op social media