Daniël Hermán Mostert

Daniël Hermán Mostert studeerde klassieke zang bij o.a. Harry van Berne. Hij volgde masterclasses bij Meinard Kraak, Barbara Schlick, Carolyn Watkinson en Tan Crone, David Wilson-Johnson, Henk Neven en Hans Eijsackers (Schubert Masterclass 2015).

Sinds 2010 werkt Daniël parttime bij het Groot Omroepkoor en zingt hij ook regelmatig bij het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast is hij zeer actief als solist in oratoria, passies en cantates van onder anderen Bach, Händel, Mozart, Haydn, Rossini, Fauré en Dvorák. Daniël vertolkte onder meer de rol van Pangloss en Martin in Candide van Bernstein (Nederlandse Reisopera, Grachtenfestival ) en die van Gil in Il Segreto di Susanna van Wolf-Ferrari.

Met pianiste Sofia Vasheruk vormt hij een duo en geeft hij liedrecitals voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Op hun repertoire staan liederen van o.a. Schubert, Brahms, Poulenc, Ravel, Quilter, Grieg en Rachmaninov. Zij traden ook op tijdens het WDR-Musikfest (Münster) en het Amsterdamse Grachtenfestival. Ook met de pianisten Marien van Nieukerken,  Rixt van der Kooij en Heleen Vegter geeft Daniël liedrecitals. Als zanger van Argentijnse tango’s (Piazzolla) maakte hij inmiddels zijn debuut met het ensemble Siestango. Daniël werkte mee aan diverse cd- en dvd-opnames en uitzendingen voor radio en tv.

www.danielhermanmostert.com