Doe mee met het 5de (!) Groot Meezingconcert

Op zaterdag 4 februari 2023 vieren we ons eerste lustrum: de 5de editie van het succesvolle Groot Meezingconcert. In de eerste drie edities stond telkens een ander requiem centraal. In de vierde editie in 2019 kozen we voor een geheel nieuwe aanpak: een operaspektakel. Speciaal voor ons lustrum wilden we in 2020 terugkeren naar het genre dat bijzonder geliefd is in het Groot Meezingconcert: het requiem! Helaas waren we genoodzaakt het lustrum afgelopen jaren uit te stellen. We hopen op deze datum alsnog het lustrum te kunnen vieren. Kom meezingen in de prachtige muziek van Mozarts Requiem en Ave verum corpus.

Het laatste Groot Meezingconcert in 2019 was een zomers operaspektakel, dankzij de ongelooflijke inzet van alle meezingende deelnemers, het Radio Filharmonisch Orkest, dirigent Martin Wright, presentator Willem de Vries, vocale solisten uit het koor en het Groot Omroepkoor zelf. Voor de lustrumeditie van het Groot Meezingconcert staat het Requiem van Mozart op het programma en daarnaast voeren we zijn prachtige Ave verum corpus uit.

U komt bij dit Groot Meezingconcert de vertrouwde gezichten tegen van de musici van het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Martin Wright, die ook de voorgaande vier edities dirigeerde. Tijdens de middagrepetitie op de dag van het concert wordt u begeleid door Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor. Alle solopartijen in het Requiem worden door onze eigen koorleden gezongen.

Gratis workshops
Ter voorbereiding op het Groot Meezingconcert worden er weer twee gratis workshops georganiseerd. Voor het 5de Groot Meezingconcert zijn deze gepland op zaterdag 10 december 2022 en zaterdag 28 januari 2023. NB: de workshop op 28 januari is al volgeboekt! De workshops vinden plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum van 12.00 tot 17.30 uur. U kunt bij het reserveren van een ticket aangeven of, en zo ja wanneer u wilt deelnemen aan een workshop. Er is per workshop plaats voor maximaal 400 deelnemers. Zoals te doen gebruikelijk verlenen zangers van het Groot Omroepkoor hun medewerking bij deze workshops; de begeleiding is in handen van pianist Ben Martin Weijand.

Aanmelding
Op dinsdag 11 oktober vanaf 18.00 uur gaat het ticketkantoor open en kunt u zich aanmelden voor deelname aan het Groot Meezingconcert en desgewenst aan de gratis workshop op 10 december 2022. Inschrijving gaat via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/meezingconcert2023
Deelnemers van de vorige Groot Meezingconcerten en Vrienden van het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest krijgen de kans zich als eersten op te geven vanaf dinsdag 4 oktober. Voor overige deelnemers start de inschrijving dinsdag 11 oktober.

Korting voor Vrienden en studenten
Bent u Vriend van het Groot Omroepkoor of het Radio Filharmonisch Orkest dan kunt u profiteren van een flinke korting: u betaalt niet de normale prijs van € 40,- maar slechts € 25,- voor deelname aan dit unieke evenement. Ook voor studenten geldt deze korting.
Let op: hierbij komen nog de kosten voor aanschaf van de muziek indien u deze nog niet in uw bezit heeft.

Bladmuziek
De bladmuziek die tijdens dit Groot Meezingconcert wordt gebruikt, is te bestellen bij Broekmans & Van Poppel via dit formulier.

Vragen?
Voor antwoorden op veelgestelde vragen, zie deze pagina. Nog meer vragen? Stuur een mailtje naar meezingconcert@omroepmuziek.nl of bel het Groot Omroepkoor (Ria Raven) op 035-671 41 20.

Het zou fantastisch zijn als we voor deze editie – naast onze vaste meezingers – ook nieuwe enthousiaste deelnemers mogen ontvangen! Wilt u daarom het Groot Meezingconcert onder de aandacht brengen bij vrienden, medekoorleden en/of familie?

Tot ziens bij het Groot Meezingconcert!

Groot Meezingconcert (c) Anna van Kooij
Groot Meezingconcert (c) Anna van Kooij

 

Volg ons op social media