Veelgestelde vragen

 

Groot Meezingconcert in Utrecht en workshops in Hilversum

 

Vragen over repetitie en concert in TivoliVredenburg

Ik ken de werken al goed. Kan ik alleen met het concert meedoen?
Ja, dat kan, maar u heeft dan niet de opmerkingen van die dag meegekregen van de dirigent en dit kan storend zijn voor degenen die dit wel hebben opgetekend. Niet meedoen aan de gezamenlijk repetities verandert ook niets aan het deelnametarief, dat blijft hetzelfde.

Ik heb geen ervaring met zingen in een koor, mag ik meedoen? / Ik kan geen noten lezen. Mag ik meedoen? / Hoe hoog is het vereiste niveau?
Iedereen die van zingen houdt, mag zich aanmelden. Wij adviseren u echter wel uw partijen voor te bereiden al dan niet met behulp van sites als Cyberbass.com, koorpartijen.nl, coria.nl of oefen-cd’s van Broekmans & Van Poppel (meer hierover bij de vraag ‘Hoe kom ik aan mijn muziek?’)

Ik kom met de trein. Is er een routebeschrijving beschikbaar?
Route te voet naar Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht en informatie over parkeren en openbaar vervoer is hier te vinden.

Bij welke ingang moet ik zijn bij TivoliVredenburg?
De ingang aan de Vredenburgkade, centrale Hal, waar ook de kassa’s zich bevinden.

Is er een garderobe?
Bij ieder evenement is er een bewaakte en onbewaakte garderobe aanwezig waar u al uw spullen kwijt kunt. Voor de deelnemers is de bewaakte garderobe gratis.

Is er koffie en/of thee overdag in de pauze en eventueel broodjes of moet ik hier zelf voor zorgen?
Koffie en thee worden in de pauze gratis verstrekt in de foyers van de Grote Zaal. Er is een korte pauze als het orkest/koor repeteert. U kunt dan zelf iets meenemen of kopen, bijvoorbeeld in horecagelegenheid ‘Het Gegeven Paard’ in de centrale Hal. 

Kan ik me met een grotere groep of met mijn hele koor aanmelden?
U kunt voor maximaal 5 personen inschrijven per aanmelding. Degene die meerdere personen aanmeldt via zijn/haar e-mail krijgt alle benodigde E-tickets toegezonden nadat betaling door de aanmelder is gedaan. U kunt deze dan doorsturen naar de diverse deelnemers. De praktijk wijst uit dat individueel aanmelden beter werkt, omdat dan de diverse e-mailadressen bekend zijn en informatie die wij verzenden, direct bij de betrokkenen aankomt. Als uw hele koor mee wil doen, is het dan ook raadzaam dat elk koorlid zich individueel aanmeldt.

Ticketshop.nl
Wij werken dit jaar wederom met Ticketshop.nl. De tickets voor het Meezingconcert worden door Ticketkantoor aangeboden en beheerd. Ticketkantoor is daarmee de officiële ticketpartner om tickets voor ons evenement te verkopen. De elektronische betaling wordt uitgevoerd door Mollie Payments. Die naam kunt u dus aantreffen op uw bankafschrift. U ontvangt een e-ticket met barcode per mail. Dit ticket kunt u printen of vanaf uw smartphone (instellen op hoge resolutie) laten scannen bij de Meezingbalie. Op het ticket vindt u ook de eventueel door u gekozen workshopdatum terug.

Wel betaald maar geen E-ticket ontvangen?
Normaal gesproken stuurt het systeem direct na de ontvangstbevestiging van de betaling de tickets per mail toe. Soms duurt het wat langer voordat deze bevestiging aankomt. Maar na een paar uur horen ze er echt wel te zijn. De redenen van het niet ontvangen zijn meestal: het bericht is bij u in de map met “ongewenste berichten” terechtgekomen, of u heeft een verkeerd adres opgegeven (tikfout in het e-mailadres).
Weet u zeker dat u heeft betaald en treft u na enkele uren nergens het bericht van Ticketkantoor met tickets aan? Neem dan contact op met Ticketkantoor via het contactformulier dat u op hun site kunt vinden: www.ticketkantoor.nl

Tickets gekocht, maar hoe krijg ik mijn muziek?
U kunt de bladmuziek aanschaffen via Broekmans & Van Poppel. U bent natuurlijk vrij de muziek ergens anders aan te schaffen. Let er bij aanschaf van het Requiem op dat u de Peters-editie (25413) bestelt. Met Broekmans is een kortingsregeling afgesproken. Bestellen kan via dit formulier.  Prijzen: € 9,00 voor de bladmuziek; € 22,00 voor een oefen-cd. Prijzen zijn exclusief portokosten. Wij hebben geen verdere bemoeienis met bestellingen. Voor vragen kunt u mailen naar: music@broekmans.com of bellen: 020-6796575.

Oefenpartijen zijn te vinden op: https://koorpartij-oefening.nl/oefenbestanden-1-t-m-7-3.html of https://coria.nl/content/johannes-brahms/ein-deutsches-requiem.html

Tickets gekocht, maar ik kan niet meedoen.
Het retourneren van eenmaal aangekochte tickets is niet mogelijk. Er vindt geen restitutie of vergoeding plaats. U kunt ervoor kiezen de kaartjes en muziek door te verkopen. In dat geval dient u ervoor te zorgen dat wij van deze wisseling op de hoogte worden gesteld i.v.m. een eventuele wisseling van stemsoort. Dit kunt u per e-mail doorgeven aan ria.raven@omroepmuziek.nl

Tickets gekocht, maar de organisatie annuleert het concert.
Dan volgt restitutie van de betaalde tickets. Op uw bankrekening vindt u dan de omschrijving “ticketkantoor” of “mollie payments”

Kunnen koorleden tijdens de repetitie/het concert bij elkaar zitten of wordt men per stemgroep ingedeeld / kan ik zelf kiezen waar ik ga zitten?
Indeling is per stemgroep in de aangegeven vakken. Er is geen placering. Dus binnen de stemgroep kunt u bij elkaar zitten als daar ruimte voor is. Het kan echter wel zo zijn dat u tijdens het concert ergens anders zit dan bij de repetitie omdat er geen vaste placering is, behoudens de gereserveerde plaatsen voor deelnemers die slecht ter been zijn en dit van tevoren hebben aangegeven.

Gaat het concert in voorgeschreven concertkleding?
Er is geen concertkleding vereist.

Is TivoliVredenburg rolstoelvriendelijk?
Ja. Wel is het handig om een medewerker van TivoliVredenburg aan te spreken om u naar de juiste locatie te begeleiden.
Voor parkeren voor mindervaliden raadt TivoliVredenburg aan om gebruik te maken van de parkeergarage Rijnkade. U kunt bij de parkeergarage informeren naar de beschikbaarheid van de plaatsen. Voor meer informatie: klik hier
Wanneer u slecht ter been bent (dat wil zeggen wanneer u beslist geen trappen kunt lopen) kunt u via meezingconcert@omroepmuziek.nl vragen om een gereserveerde plaats binnen het vak van uw stemsoort.

Mag ik (professionele) foto’s maken?
Het is niet toegestaan zonder toestemming professionele foto-, video- en audio-opname-apparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan.
Onder professionele foto- en filmapparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera’s.
Wellicht worden er dit jaar in samenwerking met TivoliVredenburg weer opnamen gemaakt voor o.a. promotionele doeleinden en voor YouTube. Bij de aanmelding is een disclaimer opgenomen waardoor u op de hoogte bent dat er beeldmateriaal kan worden verspreid waarop u zichtbaar bent.
Delen op Facebook en twitter is natuurlijk geweldig. Houd echter rekening met uw medezangers m.b.t. te veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon tijdens de repetitie.

Mag ik een introducé meenemen?
Helaas niet. Er is een beperkt aantal publiekskaarten beschikbaar. Deze zijn alleen via de site van TivoliVredenburg te bestellen Dit zal pas op een later moment in het seizoen op de site van TivoliVredenburg te vinden zijn. 

 

Vragen over de workshops in Hilversum

De workshops voor het Groot Meezingconcert 2024 vinden plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum op zaterdag 25 november 2023 en zaterdag 20 januari 2024 van 12.00 tot 17.30 uur.

Kan ik ook ruilen van workshop als blijkt dat ik op de door mij opgegeven datum toch niet kan?
Helaas niet, alleen bij echte noodgevallen kan in overleg geruild worden. Aanvragen kan uitsluitend via meezingconcert@omroepmuziek.nl

Kan ik parkeren bij het Muziekcentrum van de Omroep?
Ja, rond het MCO kunt u parkeren. Zie onderstaande links voor informatie over parkeerterreinen van het MCO, straatparkeren en tarieven.
https://www.mcogebouw.nl/bereikbaarheid/
https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Hilversum//Zaterdag/13:30
Op het gedeelte Heuvellaan waaraan ons gebouw ligt (tussen de J. Pennweg en Middenweg) is het aan beide zijden gratis parkeren.

Mag ik een introducé meenemen?
Helaas is dat ook bij de workshops niet mogelijk.

Moet ik zelf voor muziek zorgen?
Ja. Zie hiervoor ook de algemene informatie over het Groot Meezingconcert en de informatie hierboven bij de vraag ‘Tickets gekocht, maar hoe krijg ik mijn muziek?’.

Is er een divisie-indeling?
Er is geen divisie. 

 

Volg ons op social media