Groot Meezingconcert 2019: Gouden Opera Koren

Programma – Workshop – Bladmuziek – Aanmelden – FAQ’s

Het Groot Meezingconcert vindt plaats op zondag 16 juni 2019 in de prachtige Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het Groot Omroepkoor, het Radio Filharmonisch Orkest, vocale solisten en de deelnemende zangers staan opnieuw onder leiding van de Amerikaanse dirigent Martin Wright, voormalig chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Na drie edities met telkens een ander Requiem hebben wij nu  gekozen voor een zomers operaspektakel, met hoogtepunten uit onder meer Nabucco, Aïda, Lohengrin en Madama Butterfly.

Voor iedereen die van zingen houdt

Het Groot Meezingconcert staat open voor iedereen die van zingen houdt. Het maakt niet uit of u beginnend zanger bent of ruime ervaring hebt met zingen: de unieke en overweldigende beleving van het samen zingen staat centraal.

Zondag 16 juni 2019 - Grote Zaal TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11 - Utrecht

Vanaf 11.30 uur: Registratie (de grote zaal is open vanaf 11.30 uur)

U kunt uw ticket laten scannen bij de hospitality desk, waarna u uw toegangsbutton krijgt overhandigd. LET OP: Het scannen van de tickets is echt alleen mogelijk vanaf 11.30 uur!

U kunt uw jas afgeven aan de garderobe nadat u de hoofdingang bent gepasseerd (garderobe is gratis).

12.30 - 17.00 uur:  Repetitie in de Grote Zaal o.l.v. Martin Wright. Begeleiding door Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor.

14.45 - 15.15 uur: Thee-/koffiepauze (gratis verstrekking)

15.15 - 17.00 uur: Repetitie in de Grote Zaal o.l.v. Martin Wright

17.00 - 19.30 uur: Diner - pauze

U kunt op eigen gelegenheid iets eten in een van de vele restaurants in de omgeving van TivoliVredenburg.

19.30 uur: Deuren Grote Zaal open

• Vocale solisten
  • Verteller
  • Alle deelnemers

Ca. 21.20 uur: Einde concert - Aansluitend nazit voor deelnemers en publiek in de foyers.

Workshop

Het Groot Omroepkoor biedt u ter voorbereiding gratis een workshop aan. Deelname hieraan is mogelijk naar keuze op zondag 28 april of  zaterdag 25 mei, van 12.00 tot 17.00 uur in de studio’s van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum. Omdat de capaciteit van de studio’s beperkter is dan die van TivoliVredenburg, is bij overschrijding van het maximaal mogelijke aantal inschrijvingen (400 per workshopdag) de volgorde van aanmelding bepalend voor een plek bij de workshop. U vindt de door u gekozen optie (geen/wel workshop / datum) terug op het ticket voor het Groot Meezingconcert.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving van het Muziekcentrum van de Omroep. De workshops worden geleid door leden van het Groot Omroepkoor.

Voor aanmelding: zie de link hieronder bij ‘Aanmelden’. Klik hier voor meer informatie en tijdschema van de workshop.

Bladmuziek | Oefensites/uitspraak Italiaans/Frans/vertalingen

Er staat een groot aantal werken op het menu. Veel oefenpartijen van deze werken kunt u terugvinden op websites als cyberbass etc. waar u uw eigen partij kunt oefenen. De sites waar u de partijen kunt vinden, staan in de bijlage in het pdf-bestand van de koorpartijen, evenals een toelichting op de diverse werken, de divisie en eventuele wensen van de dirigent. Twee werken zijn niet te vinden op internet. Deze worden door ons z.s.m. als MP3 aangeleverd evenals een bestand met ritmisch uitgesproken teksten van de betreffende partijen.

Ter informatie

De koorpartijen zijn deze keer niet verkrijgbaar via de firma Broekmans maar worden door ons als pdf via e-mail aangeleverd zodra u een ticket hebt gekocht. De prijs van de muziek zit deze keer bij het deelnamebedrag in. De kosten van de bladmuziek worden tegelijkertijd met de kosten voor deelname aan het Groot Meezingconcert met u verrekend.

Nota bene: wij zijn ons ervan bewust dat bij de vorige edities de aanschaf van de muziek goedkoper was. Echter, daar ging het om één klavieruittreksel. Alle koordelen die nu gezongen worden, komen uit aparte klavieruittreksels en zijn door ons via de Firma Albersen aangeschaft. Normaal gesproken moet er per koorlid een klavieruittreksel worden aangeschaft. Dat kost in de winkel gemiddeld zo’n € 4,00 per exemplaar exclusief verzendkosten, maar varieert sterk per werk. Daarbij is het ook noodzakelijk de geschikte noten te vinden. Niet alle uitgaves zijn even goed, en Albersen heeft ons geholpen bij het vinden van de geschikte uitgaves. Daarbij geven zij toestemming, alhoewel met de nodige reserves, om kopieën te maken voor eigen gebruik. Expliciet melden wij dat de pdf alleen voor uw eigen gebruik mag worden uitgeprint en niet aan derden mag worden verstrekt. Wij hebben er alles aan gedaan om de muziek voor een redelijke prijs te kunnen verstrekken. Om de kosten enigszins te drukken was Albersen zo welwillend ons een korting van 30% te verlenen. Daarmee komt de volledige pdf op een bedrag van € 17,50 incl. BTW.

Kosten | aanmelden

De kosten voor deelname aan repetitie en concert bedragen € 40,00 + 17,50 bladmuziek (voor vrienden GOK/RFO en studenten geldt een kortingsregeling: een ticket kost voor hen € 25,00 + 17,50). Voor concert en workshop kunt u zich hier aanmelden. Bij uw aanmelding kunt u uw stemtype vermelden: sopraan, alt, tenor of bas. In verband met divisie in de diverse werken moet u ook aangeven of u een hoge of lage SATB bent. We streven naar een zo evenwichtig mogelijke verdeling van de stemgroepen. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om niet te lang te wachten met uw aanmelding!

Vragen?

Mocht u na het lezen van de FAQ's (frequently asked questions/veelgestelde vragen) toch nog vragen hebben over het Groot Meezingconcert, de repetities of de workshop dan kunt u deze stellen per mail via meezingconcert@omroepmuziek.nl of telefonisch via 035-6714120.