Groot Meezingconcert 2020

Programma – Workshop – Bladmuziek – Aanmelden – FAQ

 

Het 5de Groot Meezingconcert vindt plaats op zondag 15 maart 2020 in de prachtige Grote Zaal van TivoliVredenburg. Groot Omroepkoor, Radio Filharmonisch Orkest, vocale solisten en de deelnemende zangers staan opnieuw onder de bezielende leiding van de Amerikaanse dirigent Martin Wright, voormalig chef-dirigent van het Groot Omroepkoor, en inmiddels bij velen welbekend. Op het programma: Mozarts Ave verum corpus en Requiem. Hieronder meer informatie over het tijdschema, de voorbereidende workshops en bladmuziek.

 

Aangezien het maximum aantal deelnemers is bereikt, is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor dit Groot Meezingconcert. 

 

Voor iedereen die van zingen houdt

Het Groot Meezingconcert staat open voor iedereen die van zingen houdt. Het maakt niet uit of u beginnend zanger bent (er zijn genoeg mogelijkheden om aan oefenmateriaal te komen – zie de informatie in de FAQ) of ruime ervaring hebt met zingen: de unieke en overweldigende beleving van het samen zingen staat centraal.

 

Programma

Zondag 15 maart 2020 - Grote Zaal TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11 - Utrecht

Vanaf 12.00 uur

 • Registratie (de grote zaal is open vanaf 12.00 uur).
 • U kunt uw ticket laten scannen bij de hospitality desk, waarna u uw toegangsbutton krijgt overhandigd. Let op: het scannen van de tickets is alleen mogelijk vanaf 12.00 uur! 
 • U kunt uw jas afgeven aan de garderobe nadat u de hoofdingang bent gepasseerd (garderobe is gratis).

13.00 - 14.45 uur

 • Repetitie in de Grote Zaal o.l.v. Martin Wright. Begeleiding door Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor

14.45 - 15.15 uur

 • Thee-/koffiepauze (gratis verstrekking)

15.15 - 17.00 uur

 • Repetitie in de Grote Zaal o.l.v. Martin Wright

17.00 - 19.30 uur

 • Diner/pauze. U kunt op eigen gelegenheid iets eten in een van de vele restaurants in de omgeving van TivoliVredenburg. Tijdens de dinerpauze is de Grote Zaal niet toegankelijk vanwege repetities van Groot Omroepkoor en Radio Filharmonisch Orkest. Neem eventuele spullen die u nodig denkt hebben, voor het verlaten van de zaal mee. 

19.30 uur

 • Deuren Grote Zaal open

20.00 uur

 • Aanvang concert

Programma:

 • Mozart - Ave verum corpus
 • Mozart - Requiem

Uitvoerenden:

 • Groot Omroepkoor - Radio Filharmonisch Orkest
 • Martin Wright, dirigent
 • Vocale solisten
 • Alle deelnemers

Ca. 21.20 uur

 • Einde concert - Aansluitend nazit voor deelnemers en publiek in de foyers

 

Workshop

Het Groot Omroepkoor biedt u ter voorbereiding gratis een workshop aan. Deelname hieraan is mogelijk, naar keuze op 15 of 29 februari 2020, van 12.00 tot 17.00 uur in de studio’s van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum. Omdat de capaciteit van de studio’s beperkter is dan die van TivoliVredenburg, is bij overschrijding van het maximum aantal inschrijvingen (400 per workshopdag) de volgorde van aanmelding bepalend voor een plek bij de workshop.

U vindt de door u gekozen optie (geen/wel workshop, datum) terug op het ticket voor het Groot Meezingconcert.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving van het Muziekcentrum van de Omroep. De workshops worden geleid door leden van het Groot Omroepkoor.

Voor tijdschema, meer informatie en aanmelding voor de workshop: klik hier.  

 

Over het Mozart Requiem

Een aantal leden uit het Groot Omroepkoor maakte een korte podcast over het Requiem van Mozart. Hierin komen onder andere aan de orde hoe ze dit stuk als professioneel zanger onder verschillende dirigenten beleven, zijn ze in gesprek met koorleider Klaas Stok over het repeteren en vertelt solotrombonist Herman Nas uit het Radio Filharmonisch Orkest over de trombonesolo in het Tuba Mirum. Uiteraard afgewisseld met een uitvoering door het Groot Omroepkoor zelf o.l.v. Markus Stenz. Met dank aan de Vrienden van het Groot Omroepkoor! Luister hier:

 

 

 

Bladmuziek | oefen-cd's | MuseScore

U kunt de bladmuziek aanschaffen via Broekmans & Van Poppel, waar wij een kortingsregeling hebben verkregen voor deelnemers van het Groot Meezingconcert. U bent natuurlijk vrij de muziek ergens anders aan te schaffen. Let er bij aanschaf van het Requiem op dat u deze versie bestelt: Bärenreiter 4538a Süssmayr. Alle andere uitgaven verschillen aanmerkelijk van de versie die tijdens het Groot Meezingconcert wordt gebuikt.

Als u bij Broekmans & Van Poppel bestelt, vermeld dan bij de bestelling dat het om het Groot Meezingconcert maart 2020 gaat. De korting wordt bij afrekening met u verwerkt. Wij hebben verder geen bemoeienis met bestellingen; dit loopt geheel via Broekmans & Van Poppel. Voor vragen:

E-mail: music@broekmans.com

Tel: 020-6796575.

Bladmuziek Requiemhttps://www.broekmans.com/nl/bladmuziek/requiem-kv-626-soli-chor-orchester-klavierauszug-leopold-nowak-barenreiter-urtext-43327. € 9,00 (i.p.v. € 9,90)

Bladmuziek Ave verum corpus: https://www.broekmans.com/nl/bladmuziek/ave-verum-corpus-kv-618-satb-organ-vocal-score-edited-by-helmut-federhofer-barenreiter-urtext-43458. € 3,00 (i.p.v. € 3,15)

Oefen-cd's Requiem: Peters Chorsingen leicht gemacht  € 13,50 (i.p.v. € 14,75) per cd

MuseScore: klik op de link hieronder voor de MuseScore-bestanden van het Requiem en Ave verum corpus. In dat document kunt u de diverse onderdelen aanklikken. Deze worden geopend in MuseScore. Let wel: alleen deelnemers die MuseScore hebben, kunnen hier direct gebruik van maken. Beschikt u niet over MuseScore dan kunt u de applicatie gratis downloaden via https://musescore.org/nl. Vervolgens kunt u de bestanden gebruiken.

Bestand 200315_grmeezingc_musescore-2.docx

Coria.nl: via de website http://coria.nl/content/wolfgang-amadeus-mozart/requiem.html kunt u ook oefenen voor het Requiem. Dit betreft de Süssmayr-versie, die voor het Groot Meezingconcert wordt gebruikt.

 

Kosten | aanmelden

De kosten voor deelname aan repetitie en concert bedragen € 40,00 (voor vrienden GOK/RFO en studenten geldt een kortingsregeling: een ticket kost voor hen € 25,00). NB: Met ingang van deze editie hanteren wij een quotum van 1 kortingsticket per vriend/student.

Het retourneren van eenmaal aangeschafte tickets is niet mogelijk. Er vindt geen restitutie of vergoeding plaats. Controleer uw online aankoop dus goed voordat u definitief bestelt. 

Voor concert en workshop kunt u zich hier aanmelden. Inschrijving is helaas niet meer mogelijk: het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

 

Vragen?

Mocht u na het lezen van de FAQ (frequently asked questions/veelgestelde vragen) nog vragen hebben over het Groot Meezingconcert, de repetities of de workshop, dan kunt u deze stellen per mail via meezingconcert@omroepmuziek.nl of telefonisch via 035-6714120.