Klaas Stok

Klaas Stok is sinds seizoen 2015-2016 koorleider van het Groot Omroepkoor. Hij was jarenlang als koorleider verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Hij dirigeerde vele concertseries met koormuziek vanaf de 16de tot de 21ste eeuw, waaronder wereldpremières van Kancheli en Kagel.

Sinds 2018-2019 is hij chef-dirigent van het NDR-koor in Hamburg. Hij programmeert daar een eigen serie, met a capella-concerten en werken met orkest. Hoogtepunten waren afgelopen seizoen onder andere Hohe Messe van J.S. Bach en het Requiem van Schittke. Komend seizoen staan o.a. de Mis in e van Bruckner, de Mis met blazers van Stravinsky, de Messiah van Händel en Figure Humaine van Poulenc op het programma.

Klaas was regelmatig te gast bij andere professionele koren, zoals het Iers Nationaal Kamerkoor, het Vlaams Radiokoor, Cappella Amsterdam, het SWR-vocaal Ensemble, Musica Treize (Marseille), Chorwerk Ruhr en het BR-koor München.

Dit seizoen dirigeert hij een productie met de boetepsalmen van Lassus en van Schnittke. Klaas Stok is docent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle. Daarnaast is hij werkzaam als organist. Hij won vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Bader-orgel bespeelt.