Menno van Slooten

De Nederlandse bariton Menno van Slooten studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Cora CanneMeijer. In 1991 behaalde hij diploma’s in de categorieën Lied, Opera en Oratorium. Nog tijdens zijn studie maakte Menno zijn debuut als de Boswachter in Het Sluwe Vosje (Janaček). Zijn operadebuut volgde als Ramiro in L’Heure Espagnole van Ravel. Hij gaf liedrecitals en concerten met werk van onder anderen Schubert, Beethoven, Berlioz, Fauré, Duparc en Myriam O’Dell. Hij maakte deel uit van Camerata Trajectina voor een cd rond muziek uit de Remonstrantenperiode.

Tevens verleende hij zijn medewerking aan radioconcerten onder leiding van onder anderen Kees Bakels, Serge Baudo en Ádám Fischer. Hij vertolkte partijen in de Derde Symfonie van Carl Nielsen, Andrea Chenier van Giordano en L’Enfance du Christ van Berlioz. Tevens stonden de klassieke Oratoria op de lessenaar zoals Samson (Handel), Johannes Passie (Bach) en de Maria Vespers (Monteverdi). Ook zong hij als Oberon in een landelijke productie van A Midsummernight’s Dream/The Fairy Queen van Shakespeare/Purcell. Recenter zong en acteerde hij in de succesvolle komische muziektheater-productie (2006) The Voluptuous Tango (Muldowney/Mairowitz). In 2010 zong hij bij de twee-jaarlijkse operazomer van Mosset in de Franse Pyreneeën de rol van Frère Laurent in Roméo et Juliette van Gounod.

Menno van Slooten was productiemedewerker van Radio 4 en deed de vocale casting van de KRO Bijzondere Muziekproducties in de jaren 1995-1999. Hij zingt freelance bij het Nederlands Kamerkoor en was te gast bij het koor van De Nationale Opera.