Anitra Jellema

Anitra Jellema is tweede sopraan in het Groot Omroepkoor.
Aanvankelijk studeerde ze Muziek en Beweging aan het Rotterdams Conservatorium. Ze stapte over op Klassieke Zang, eerst in Rotterdam, en later in Amsterdam, waar ze ook de Operaklas volgde. Er volgden lessen bij Barbara Pearson, Ira Siff, en Marion van den Akker. Momenteel wordt Anitra gecoacht door Marjan Kuiper.

Gedurende twee seizoenen werkte Anitra als operazangeres in Zwitserland, aan het theater Biel-Solothurn. Ze nam hier onder meer de titelrollen van Verdi’s Giovanna d’Arco en Kalmans Die Csardasfürstin voor haar rekening. Terug in Nederland kreeg Anitra in 2004 een vaste aanstelling bij het Groot Omroepkoor.

Zowel vanuit als naast het koor treedt ze regelmatig op als solist. Tijdens de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw trad ze op als Blumenmädchen in Wagners Parsifal en als Dama di Lady Macbeth in Verdi’s MacBeth, met het Radio Filharmonisch Orkest.

Tijdens de AVROTROS Vrijdag van Vredenburg zong Anitra onder meer de soli in de gospelliederen uit A child of our time van Michael Tippett, het spannende Vlci stopu van Leos Janácek met de vrouwen van het Groot Omroepkoor en Ständchen van Schubert, met de mannen van het Groot Omroepkoor.

Anitra JellemaMusicus
Soloist
2e sopraan
Mezzosopraan
Sopraan
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media