Annelie Brinkhof

Annelie Brinkhof (1965) is sopraan in het Groot Omroepkoor.

Haar studie zang begon ze aan het Utrechts Conservatorium en studeerde in 1996 af aan het Koninklijk Conservatorium Amsterdam als uitvoerend musicus. Dat jaar won zij de eerste prijs op het Arleen Auger concours. Ze volgde de tweejarige fulltime opera-opleiding aan het Internationaal Opera Centrum Nederland. Tijdens deze studie maakte zij haar debuut in de rol van Pamina bij Oper der Stadt Bonn.

Op het conservatorium kreeg Annelie les van Eugenie Ditewig en Udo Reinemann. Daarna werkte ze met repetitor Hans Schellevis en volgde ze lessen bij Amand Hekkers.

Van 1993 tot 2006 zong Annelie rollen in verschillende operagezelschappen, oa Opera Zuid, de Nationale Reisopera, DNO, Scottish National Opera, Transparant Antwerpen. Ook zong ze hoofdrollen bij de Hoofdstadoperette. Verder werkte ze samen met de ensembles Gli Innamorati, Musica ad Rhenum en Insomnio. Een seizoen lang was ze werkzaam bij Joop van den Ende in de musical The Sound of Music. Daarnaast treed ze veelvuldig op in oratoria. Voor componist Han Otten zong Annelie diverse Soundtracks in dansvoorstellingen (NDT) en speelfilms (o.a. Zwarte Zwanen). Sinds 2006 zingt Annelie bij het Groot Omroepkoor.

Paarden maken sinds haar prille jeugd een belangrijk deel uit van het leven van Annelie. Als coach helpt zij op speelse wijze met behulp van paarden volgens het principe ‘paarden spiegelen emoties’ deelnemers in hun bewustwordingsproces en persoonlijke groei.

Annelie BrinkhofMusicus
1e sopraan
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media