Gijs Leenaars

Chef-dirigent

Gijs Leenaars groeide op in Nijmegen, waar hij naast zijn middelbare schoolopleiding piano studeerde. Hij behaalde een jaar na het afsluiten van het VWO de onderwijsakte B voor piano. Daarna ontving hij orkestdirectielessen van Joop van Zon, studeerde koordirectie bij Jos Vermunt en zang bij Paula de Wit.

Recente betrekkingen

Gijs Leenaars is artistiek leider van Bachkoor Holland en Capella Frisiae en was assistent-dirigent bij de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Hij is regelmatig te gast bij La Filarmonica di Torino in Italïe en repetitor bij Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. De afgelopen seizoenen dirigeerde hij concerten bij onder meer Cappella Amsterdam, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.

Nieuwe functie

Gijs Leenaars werkt sinds het seizoen 2004-2005 geregeld samen met het Groot Omroepkoor, eerst als assistent-dirigent en daarna als gastdirigent. In het seizoen 2012-2013 volgde hij Celso Antunes op als chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Met ingang van het seizoen 2015-2016 legt hij deze functie neer, aangezien hij de positie van chef-dirigent heeft aanvaard bij het Rundfunkchor Berlin.

Gijs LeenaarsVolg ons op social media