Gong (eerste werk uit Solar trilogy)

Luuk Tuinder behaalde zijn zangdiploma in 1990 aan het Groninger Conservatorium. Hierna zette hij zijn studie privé voort bij Pieter van den Berg. In die tijd volgde hij onder meer een masterclass bij Cristina Deutekom. 

Als solist is Luuk zeer veelzijdig en was onder meer te horen in opera’s, oratoria, missen, passionen en cantates. Zo zong hij de Christus-patij in de passionen van J.S. Bach en was hij te horen in de Requiem’s van Mozart, Fauré, Duruflé en Brahms.

Ook in het operavak heeft hij zijn sporen verdiend. Sinds 1990 werkte hij mee aan de producties in het Friese Spanga. Hij zong o.a. de rol van Pistola in Verdi’s Falstaff en was Betto en Talpa in Puccini’s drieluikIl Trittico. Ook zong hij de rol van Rodolpho in een concertante uitvoering van La Sonnambula van Bellini.
Naast deze solistische activiteiten is Luuk verder vast verbonden aan het Groot Omroepkoor en aan Capella Frisiae. Verder is hij nog werkzaam als zangdocent en is hij dirigent van twee koren in de provincie Groningen

Gong (eerste werk uit Solar trilogy)Musicus
2e bas
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media