Michael Gläser

Vaste gastdirigent

Michael Gläser, geboren in Chemnitz, was lid van het koor van de Thomasschule in Leipzig van 1967 tot 1978. Zijn muzikale loopbaan stond al vroeg in het teken van zang en koordirectie. Hij studeerde vervolgens zang en directie in Leipzig en Berlijn. Hij was actief als koorleider, onder meer bij het koor van de Leipziger Hochschule, het Gewandhauschor in Leipzig, de Berliner Singakademie en het Rundfunkchor Leipzig.

Beierse omroep

In 1986 werd Michael Gläser directie-assistent bij het Rundfunkchor Berlin. Vervolgens was hij van 1990 tot 2005 artistiek leider van het koor van de Beierse Omroep. Zijn belangrijkste taak was om het koor voor te bereiden op gezamenlijke optredens met beide orkesten van de Beierse omroep. Daarnaast presenteert hij het koor sinds 1998 in een eigen abonnementsserie in het Prinzregententheater. Michael Gläser oogstte succes met uitvoeringen van werken van onder anderen Bach, Reger en Rachmaninov.

Professor koordirectie

Sinds 1994 is hij professor koordirectie van de Musikhochschule in München. Ook leidt hij hier de afdeling Evangelische Kirchenmusik. Daarnaast is hij geregeld te gast bij gerenommeerde koren in Duitsland en andere Europese landen. Vanaf 2005 treedt Michael Gläser regelmatig op als gastdirigent bij het Groot Omroepkoor. In maart 2008 maakte hij zijn debuut bij het Choeur de Radio France, waar hij Mendelssohns Elias instudeerde voor de uitvoeringen met Kurt Masur.

Michael Gläser is sinds het seizoen 2010-2011 vaste gastdirigent van het Groot Omroepkoor. In juni 2011 was Michael Gläser, naast Jos van Veldhoven, docent in de tweejaarlijkse Eric Ericson Masterclass in Haarlem.

Michael Gläser

Michael Gläser


Dirigent
Koordirigent
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media