Sergio Hamerslag

Sergio Hamerslag, geboren in 1983, kreeg zijn eerste klarinetlessen op 11-jarige leeftijd van Gerrit de Weerd.

Vier jaar later werd hij aangenomen in de Jong Talent klas op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Herman Braune. Na met veel succes in 2004 de Bachelors Degree te hebben ontvangen, studeerde hij verder bij Harmen de Boer en behaalde in 2006 de Masters Degree cum laude.
Bij onder anderen Karl Leister, Paul Meyer, Ralph Manno en Sabine Meyer volgde hij masterclasses en cursussen. Tevens werd hij door het Amsterdamse Concertgebouw in 2002 uitgenodigd voor een masterclass van de Amerikaanse klarinettist Richard Stolzman.

Sergio behaalde in 1999 een 1ste prijs op het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN) en maakte toen zijn solodebuut met het toenmalige Radio Symfonie Orkest onder leiding van Jan Stulen met Introduzione, tema e variazioni voor klarinet en orkest van Gioacchino Rossini. Ditzelfde werk heeft hij in verschillende zalen van Nederland gespeeld, waaronder de grote zaal van het Concertgebouw.

Hij speelde eerste klarinet in het Jeugdorkest Nederland, vervolgens in het Nationaal Jeugd Orkest en remplaçeerde in de klassieke omroeporkesten, Holland Symfonia, Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Doelen Ensemble, Asko ensemble, Residentie Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Hij werkte samen met beroemde dirigenten als Daniele Gatti, Iván Fischer, Valery Gergiev, Mariss Jansons, Bernard Haitink, Jaap van Zweden, Mark Wigglesworth, Jukka-Pekka Saraste, Sir Colin Davis, Oliver Knussen, Alexander Lazarev en Reinbert de Leeuw.
In kamermuziekrepertoire werkte hij samen met Reinbert de Leeuw, Vera Beths, Igor Roma, Gustavo Nuñez, Bart Schneemann, the Brodsky Quartet, Mauricio Kagel, Werner Herbers en William Purvis.

Sergio trad in september 2009 in dienst bij het Muziekcentrum van de Omroep. Hij is (bas-)klarinettist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij vervulde deze functie tevens bij de Radio Kamer Filharmonie tot augustus 2013.

Sergio HamerslagMusicus
Soloist
basklarinet
Klarinet
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media