Groot Meezingconcert afgelast

Na veelvuldig overleg deze week hebben we donderdag 12 maart aan het begin van de middag besloten het vijfde Groot Meezingconcert niet door te laten gaan, maar onder voorbehoud uit te stellen naar 24 januari 2021. Met het toenemend aantal besmettingen denken wij dat het bij elkaar brengen van ca. 1200 zingende mensen een te groot risico vormt. Hoezeer we ons hierop ook hebben verheugd, het belang van ieders gezondheid staat voorop.

Benjamin Goodson nieuwe chef-dirigent Groot Omroepkoor

Benjamin Goodson_foto: Paolo Ferla
De 28-jarige Engelse dirigent Benjamin Goodson is de nieuwe chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Hij zal het koor leiden vanaf 1 september 2020 en minimaal drie jaar aan het koor verbonden zijn. Benjamin Goodson maakte begin juli 2018 een zeer succesvol debuut met het Groot Omroepkoor toen hij het koor voorbereidde op het Requiem van Mozart in het Concertgebouw. Na zijn terugkeer voor de Delius-opera A village Romeo and Juliet in de NTR ZaterdagMatinee in december 2018, klonk bij veel leden van het koor de wens om Benjamin hun nieuwe chef-dirigent te laten worden.