Benjamin Goodson en het Groot Omroepkoor verlengen samenwerking

 

Benjamin Goodson (c) Kaspar Jansen
Benjamin Goodson (c) Kaspar Jansen

Het Groot Omroepkoor en chef-dirigent Benjamin Goodson verlengen hun succesvolle samenwerking. Goodson, die sinds het najaar van 2020 chef-dirigent is van het Groot Omroepkoor, verbindt zich daarmee tot 2027 aan het koor.

Tussen Benjamin Goodson en het Groot Omroepkoor bleek al meteen bij de start van hun samenwerking sprake van een unieke chemie. Dit resulteerde in bijzondere uitvoeringen van Händels Messiah, de Mis in c van Mozart, de wereldpremière van MacMillans Christmas Oratorio tot en met de ontwikkeling van het nieuwe GOK-format The Living Room in TivoliVredenburg. Al deze producties stonden bol van vocale kwaliteit en geestdrift. Gezien de corona-problematiek van de laatste periode mag deze prestatie opmerkelijk worden genoemd. Reden temeer om de samenwerking te verlengen met nog eens vier jaar.

“Ik ben verheugd om mijn chef-dirigentschap van het Groot Omroepkoor te verlengen”, aldus Benjamin Goodson. “Gedurende mijn eerste jaren tijdens de Corona-pandemie heeft het koor blijk gegeven van grote vaardigheid en vastberadenheid om onder de meest uitdagende omstandigheden steeds te blijven groeien en topprestaties te leveren. Sindsdien zijn we met onze gewaardeerde omroeppartners samen op een inspirerende reis. Terwijl we ons erfgoed bleven eren in de geliefde concerten in het Concertgebouw en TivoliVredenburg, ontwikkelden we ook nieuwe manieren om ons publiek te verrassen en de perceptie van wat een professioneel koor is en doet, uit te dagen. Meer dan ooit ben ik er trots op aan het roer te staan van dit opwindende, open, dynamische koorensemble”.

Roland Kieft, algemeen directeur van Stichting Omroep Muziek: “Ik ben geweldig blij met de verlenging van het contract met Benjamin Goodson. Sinds zijn aanstelling in 2020 heeft het Groot Omroepkoor een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Traditioneel sterk in het hoogromantische en moderne repertoire, toont het Groot Omroepkoor ook autoriteit in het vroege repertoire, van barok tot vroeg-romantiek. Graag feliciteer ik ook onze partners NTR, AVROTROS en NPO Radio 4 met dit fijne nieuws. Met deze nieuwe afspraken weet het Groot Omroepkoor zich tot 2027 verbonden met de meest talentvolle jonge koordirigent van dit moment.”

Benjamin Goodson zal zijn werk bij het Groot Omroepkoor blijven voortzetten in samenwerking met Karina Canellakis, chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest.

 

Volg ons op social media