Een muzikale kerst

Kerst 2022 wordt muzikaal gevierd met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor in de serie AVROTROS Vrijdagconcert, NTR ZaterdagMatinee en tijdens het NPO Radio 4 Kerstconcert. Wij wensen u een sfeervolle kerst!

Theresienmesse

Onder leiding van Jan Willem de Vriend klinkt vrijdagavond 23 december in TivoliVredenburg gewijde koormuziek: een eerbetoon van Stravinsky aan zijn favoriete componist Bach, de stralende koraalcantate Vom Himmel hoch, da komm ich her van Mendelssohn en een van de fraaiste missen van Joseph Haydn: de Theresienmesse.
Meer informatie & kaartverkoop

Schoonheid van de Duitse Barok

Ensemble Vox Luminis onder leiding van Lionel Meunier brengt in de NTR ZaterdagMatinee op zaterdag 24 december een prachtig Duits kerstprogramma met werken van Heinrich Schütz, Andreas Hammerschmidt en het indrukwekkende achttienstemmige Magnificat van Johann Rosenmüller.
Meer informatie & kaartverkoop

NPO Radio 4 Kerstconcert

Live te volgen via nporadio4.nl/live op 24 december: het geliefde NPO Radio 4 Kerstconcert, dit jaar vanuit de Utrechtse Jacobikerk, met Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor onder leiding van Ed Spanjaard. Het programma biedt een afwisseling van kerstliederen en -composities vanaf de Barok tot en met de 20ste eeuw. Presentatie: Ab Nieuwdorp.

Volg ons op social media