NTR ZaterdagMatinee seizoen 2021-2022

Het 61ste seizoen van de NTR ZaterdagMatinee brengt zoals altijd musici van topniveau en spannend repertoire. Vier concerten zijn gewijd aan de Deense componist/tovenaar Hans Abrahamsen. Zo dirigeert Kent Nagano zijn opera The Snow Queen. Dezelfde Nagano brengt ook Das Rheingold – op instrumenten uit Wagners tijd. We vieren de 85ste verjaardag van Steve Reich met een wereldpremière, in opdracht van de Matinee gecomponeerd. Klangforum Wien komt voor het eerst in de Matinee en neemt de balletmuziek Kraanerg van Iannis Xenakis mee.

Veel oude bekenden van wereldformaat keren terug, onder wie Simone Lamsma, Vasilisa Berzhanskaya, Magdalena Kožená, Pablo Heras-Casado, Barbara Hannigan, Mari Eriksmoen, Julia Lezhneva en William Christie. Karina Canellakis leidt vijfmaal haar Radio Filharmonisch Orkest (onder andere Janáčeks in Kát’a Kabanová en vier premières), Benjamin Goodson staat met werk van Pärt en Schnittke voor zijn Groot Omroepkoor.

Bekijk hier de complete programmering voor seizoen 2021-2022.

De verkoop voor passe-partout- en abonnementhouders begint op resp. 11 en 18 mei. De losse kaartverkoop start op 1 juni via www.concertgebouw.nl.

Volg ons op social media