Vijfde (!) Groot Meezingconcert

Op zondag 15 maart 2020 vieren we ons eerste lustrum met  alweer de 5de editie van het succesvolle Groot Meezingconcert. In de eerste drie edities stond telkens een ander requiem centraal. In de 4de editie in 2019 kozen we voor een geheel nieuwe aanpak: een operaspektakel. Speciaal voor ons lustrum keren we in 2020 terug naar het genre waarmee het Groot Meezingconcert groot is geworden: het requiem!

Mozart: Requiem en Ave verum corpus

Om nog even terug te blikken: het Groot Meezingconcert 2019 werd inderdaad een fantastisch zomers operaspektakel, dankzij de ongelooflijke inzet van alle meezingende deelnemers, het Radio Filharmonisch Orkest, dirigent Martin Wright, presentator Willem de Vries, vocale solisten (afkomstig uit het koor) en natuurlijk het Groot Omroepkoor zelf. Dit succes gaat ongetwijfeld geëvenaard, zo niet overtroffen worden in de lustrumeditie van het Groot Meezingconcert. In 2020 gaan we onze tanden zetten in het Requiem van Mozart en als kers op de taart voeren we daarnaast zijn prachtige Ave verum corpus uit.

U komt bij dit Groot Meezingconcert de vertrouwde gezichten tegen van de musici van het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Uiteraard ontbreekt dirigent Martin Wright niet bij dit lustrum. De middagrepetitie op de dag van het concert wordt begeleid door de immer enthousiaste pianist Ben Martin Weijand, vaste pianist van het Groot Omroepkoor. We zijn er trots op dat alle solopartijen in het Requiem door onze eigen koorleden worden gezongen.

Geïnteresseerd? Lees hier snel verder en meld u aan!