Nicoline Bovens

De mezzosopraan Nicoline Bovens studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marianne Dieleman en volgde daarnaast masterclasses bij Jard van Nes, Robert Holl, Anthony Rolfe-Johnson en William Shimell.

Zij behaalde het diploma UM solozang met een eervolle vermelding voor de uitvoering van het werk Circles van Luciano Berio. Dankzij beurzen van het Prins Bernhard Fonds en de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten werd zij in staat gesteld verder te studeren bij Diane Forlano te Chicago.

Naast haar werkzaamheden in Het Groot Omroepkoor is Nicoline Bovens regelmatig te beluisteren als soliste in oratoria. Op het gebied van opera  en operette was zij te horen als respectievelijk Spirit, First Witch en Sorceress in Dido and Aeneas van Henry Purcell, Leonora in De spiegel van Venetië van Hendrik Andriessen, Prins Orlovsky in Die Fledermaus van Johan Strauss, Lisa in Grafin Maritza van Emmerich Kalman en Metella in La vie Parisienne van Jacques Offenbach. Bij theatergroep Teneeter zong zij in de muziektheaterproducties Kasper Hauser en Repelsteel. Tevens werkte zij mee aan de premiere van de Judas-Passie van contrabassist Egon Kracht.

Met het ensemble SongCircle geeft zij concerten met vocale muziek o.a. voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Sinds 2014 geeft zij concerten met Hilversum 5 bestaande uit 4 zangers en vaste pianist Ben Martin Weijand van het Groot Omroepkoor.

Daarnaast is zij actief in de kamermuziek met Slagwerkgroep Den Haag, het  Ivesensemble en het Calefax Rietkwintet. Voorts werkte zij mee aan een aantal cd-opnamen waaronder Dido and Aeneas van Henry Purcell en The wooden branch van Slagwerkgroep Den Haag.

Nicoline BovensMusicus
1e alt
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media