Falco van Loon

De tenor Falco van Loon (1976) zong als kind al in een koor en deed daar ook zijn eerste ervaringen op als solist.

In 1999 nam hij zanglessen bij Margriet Hoek. Vanaf 2001 studeerde hij klassieke solozang en ensemblezang aan de conservatoria van Enschede en Arnhem bij Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak. 

Falco vertolkte de tenorpartijen uit het Weihnachtsoratorium en de Matthäus Passion en diverse solo’s in cantates van Bach. Hij was ook te horen als solist in oratoria van onder anderen Mozart, Schubert, Mendelssohn, Haydn, Händel en Beethoven.
Hij verleende zijn medewerking aan verschillende operaproducties, waaronder Dido and Aeneas van Purcell,Die Zauberflöte en Don Giovanni van Mozart en had een grote rol in de première van de hedendaagse operaUlrike Meinhof van A. Backerra. In het seizoen 2007/08 vertolkte hij de rol van de opperpriester Aceste in de opera Ascanio in Alba van Mozart.

Hij heeft sinds augustus 2008 een vaste aanstelling bij het Groot Omroepkoor. Hij zingt regelmatig als freelancer bij diverse professionele ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, The Amsterdam Baroque Choir, Capella Isalana, Ensemble Lyrique en Pulchra Mundi.

Falco van LoonMusicus
2e tenor
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media